25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

Çfarë është gjykimi i të varurit një (minatur) kopje të Kuranit rreth qafës?

Më të lexuarat

Pyetje: ”Çfarë është gjykimi i të varurit një (minatur) kopje të Kuranit rreth qafës?”

Përgjigje: ”Nuk lejohet të varet një kopje e Kuranit rreth qafës, as si një formë bizhuterie e as ndonjë gjë tjetër sikur ajo, për shkak se ajo është një risi (bidat) që askush nga sahabet se ka vepruar. Pos kësaj nuk është e lejuar për një person ta varë atë rreth qafës për t’ia lehtësuar vetes nga sprovat dhe vështirësitë ose për ti parandaluar ato, pasi kjo nuk është bërë nga Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) e as nga ndonjë nga sahabet fisnikë.”

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Burimi: al-Bid’u uel-Muhdathat ue ma la asle lehu – faqe.550
Fataua Manar el-Islam – Volumi 1, fq 45
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit