21.3 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024

Bizneset që hapin vende të reja pune për gratë do të mbështeten nga shteti për tre muaj

Më të lexuarat
Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka njoftuar se është rihapur masa në kuadër të Pakos së Ringjalljes Ekonomike që ka të bëjë me punësimin e vajzave dhe grave.

Sipas Muratit, deri më 15 prill të vitit 2023 bizneset që hapin vende të reja pune për vajza e gra do të mbështeten me deri në 50 për qind të pagës për tre muaj e parë.

“Nisur nga ky muaj e deri më 15 prill, bizneset që hapin vende të reja pune për vajza e gra do të mbështeten me deri në 50 për qind të pagës për tre muajt e parë, sipas kushteve dhe kritereve të përcaktuara me vendim”, shkruan Murati në Facebook.

“Kusht për kualifikim është që personi që punësoni ju si biznes, të mos ketë qenë në marrëdhënie pune më herët”, përfundon ai.- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit