20.7 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

A mund të lexojmë Kuran kur jemi shtrirë?

Më të lexuarat

Pyetje:
Cili është gjykimi për leximin e Kuranit nga Mus’hafi ndërsa je shtrirë në shtrat për një person që nuk vuan nga asnjë problem shëndetësor ose fizik?

Përgjigja

Falënderimi i takon Allahut.

Nuk ka asgjë të keqe të lexosh Kur’anin nga Mus’hafi ndërsa jeni shtrirë.  

Buhariu (7549) dhe Muslimi (301) kanë transmetuar se Profeti (paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të) shtrihej në prehrin e Aishes dhe lexonte Kuran. 

Neveviu (Allahu e mëshiroftë) ka thënë në Sherh Sahih el Muslim:  “Kjo tregon se lejohet të lexohet Kurani kur jeni shtrirë dhe shtrirë.” 

Shejh Salih el-Feuzan ka thënë: 

“Nuk ka asgjë të keqe të lexosh Kuran kur shtrihesh, qoftë i shtrirë në shtrat apo në tokë. Nuk ka asgjë të keqe me këtë. Një person mund të lexojë Kur’an në çfarëdo pozicioni në të cilin ndodhet, në këmbë, ulur ose shtrirë, dhe nëse ai ka abdes ose është në një gjendje të papastërtisë së vogël, nëse lexon nga kujtesa. Por nëse ai lexon nga Mus’hafi, atëherë nuk i lejohet atij që nuk ka abdes të prekë Mus’hafin, përveç nëse ka marrë abdes”. (El-Muntaka min Fetaua el-Feuzan)

Burimi: islamqa.info

Solli në gjuhen shqipe: pergjigje.net

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit