31.4 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024

A më lejohet  të vendos hixhabin për Zotin dhe njëkohësisht  t’i kënaq dhe njerëzit?

Më të lexuarat


Pyetje:
A më lejohet  të vendos hixhabin për Zotin dhe njëkohësisht  t’i kënaq dhe njerëzit?

Përgjigje:
Është e vështirë të vendosësh hixhabin dhe t’i kënaqësh njerëzit, sepse njerëzit do të kënaqen vetëm kur atyre u kënaqet syri nga zhveshja. Ky lloj modeli, kjo lloj dëshire për t’u përshtat sepse ndihesh inferior ndaj shoqërisë e shtyen muslimanen që të vendos grim në mënyrë  që të duket, pastaj disa motra këtë (dukjen) e kanë bër modë.  Pse ndihesh inferiore?  Duhet të ndjehesh krenare për mbulesën! Me mbulesë , ndër qëllimet që Zoti vendosi, është që femra të mos të shqetësohet, të ndihet më mirë dhe femra ndihet më mirë kur nuk ndjellë shikimet e meshkujve. Femra muslimane duhet ta kuptoj mbulesën adhurim ndaj Zotit, andaj duhet të jetë modeli siç na ka porositur Zoti.

Hoxhë Ahmed Kalaja

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit