20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024

A lejohet t’i kërkojmë hallallëk të vdekurit?

Më të lexuarat

Pyetje: Allahu të bekoftë! A lejohet t’i kërkojmë falje të vdekurit (t’i kërkojmë hallallëk)?

Përgjigje: Ky veprim është shirk! Nga kush kërkon, kërkon nga i vdekuri, kërkon që i vdekuri ta fal? Kjo nuk lejohet. Nuk kërkohet nga i vdekuri asgjë, ai është i vdekur.

“Kurse ti nuk mund të bësh të dëgjojnë ata që janë në varre.” Fatir, 35:22

Nuk kërkohet nga i vdekuri asgjë, por duhet lutur për të dhe duhet dhënë sadaka për të nëse ka qenë musliman. Po.

 

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com 

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit