20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

jeta e varrit

SI NGUSHËLLOHET FAMILJARI I TË VDEKURIT

Pyetje: Cila është forma më e mirë me të cilën mund të ngushëllohet një person të cilit i ka ngjarë rast vdekje? “Jeta e kësaj...

A mund ta dëgjojnë të vdekurit lutjen?

Pyetja 6. A mund ta dëgjojnë të vdekurit lutjen? Përgjigje 6. Ata nuk mund të dëgjojë. Allahu (te ala) ka thënë: وَمَا يَسْتَوِي الْأَحْيَاءُ وَلَا الْأَمْوَاتُ...

Kur duhet varrosur embrioni pas abortit sipas Islamit?

Ibn Mesudi -radijAllahu anhu- ka thënë: ”Na tregoi i dërguari i Allahut ﷺ, i besueshmi dhe atij që i zihet besë: ”Me të vërtetë çdo...

Interpretimi i hadithit: secili njeri do të ringjallet në gjendjen e vdekjes?

Përgjigja: Dijetarët kanë mospajtime rreth komentimit të këtij hadithi. Në librin “Ed-Dibaxh ala Muslim” që është koment i Sahih Muslimit,thuhet:“Secili njeri do të ringjallet (në...

A është vdekja e vështirë shenjë ndëshkimi nga Allahu?

Pyetja: Nëse një person vdes në gjendje të mjerueshme, me sëmundje të rënda, erë të rëndë trupi, a do të thotë që këtë person...

Si duhet ta besojmë Diten e Gjykimit?

Pyetja e pesëmbëdhjetë: Cili është definicioni i besimit në ditën e fundit dhe çka përmban ai? Përgjigje: Çdo gjë është përmendur në Kuran dhe në sunnet...

Çfarë pyetjesh do të shfaqen në varr? – Faza e parë e llogarisë pas vdekjes!

Është vërtetuar në Kuran dhe Sunet se kur një person vdes, ai do të përgjigjet për çdo veprim të madh dhe të vogël që...

Si të përballohet mërzia për familjarin e vdekur?

Mërzia e gjatë për familjarin e vdekur Duhet të bësh durim. Durimi është obligativ në këtë rast. Ndërsa mërzia nuk tregon për mosdurim, ngase ajo...

A lejohet t’i kërkojmë hallallëk të vdekurit?

Pyetje: Allahu të bekoftë! A lejohet t’i kërkojmë falje të vdekurit (t’i kërkojmë hallallëk)? Përgjigje: Ky veprim është shirk! Nga kush kërkon, kërkon nga i vdekuri, kërkon...

A është e detyrueshme t’i japim për bamirësi rrobat e të vdekurit?

Pyetja: A është e vërtetë ajo që thonë njerëzit, se kur një person vdes, të gjitha rrobat dhe sendet e tij duhet të jepen...

Të fundit