26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024

A lejohet të kryhet haxhi prej kamatës bankare?

Më të lexuarat

A lejohet të kryhet haxhi prej kamatës bankare apo një gjë e tillë është në kundërshtim me ligjin e Allahut?
Na urdhëro dhe na sqaro, për këtë. Zoti ju shpërbleftë!

Haxhi prej kamatës është haram, haram, haram. Haxhi patjetër duhet
të jetë prej pasurisë hallall. Njeriu mund t’i afrohet Allahut me mëkat.

Poeti ka thënë:
Nëse shkon ne haxh me pasurinë e përlyer,
Nuk e ke kryer haxhin, por deveja ka shkuar haxh.

 

Muhammed Muteveli Sharavi

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit