9.1 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

kamata

HAPJA E LLOGARIVE BANKARE DHE DEPONIMI I TË HOLLAVE NË TA

Nëse një mysliman dëshiron të hapë një llogari bankare për të ruajtur paratë e tij ose për t’iu transferuar paga e tij, obligohet që...

A kemi mëkat nëse i ndihmojmë të paguaj kredi një të afërmi që është zhytur në të?

Pyetje: A kemi mëkat nëse i ndihmojmë të paguaj kredi një të afërmi që është zhytur në të? Përgjigje: I afërmi i cili është duke ...

Ju në islam a keni njerëz të shenjtë? A i ndjen Allahu xhsh. ndjenjat tona derisa ne i falemi Atij, derisa meditojmë dhe i...

A ekzistojnë njerëz të shenjtë? Pyetësi: Ju në islam a keni njerëz të shenjtë? A i ndjen Allahu xhsh. ndjenjat tona derisa ne i falemi...

A është e lejuar të studiohet Ekonomia?

Pyetje:Selam alejkum! A është e lejuar në Islam të stduiohet dega e ekonomisë mekusht që pasi të mbaroj mos të punoj në bankë por në ndonjë vend tjetër. Aështë haram vetëm të mësohet për kamatën? Përgjigje:Ve alejkum selam ve Rahmetullah!Lejohet të...

A lejohet të kryhet haxhi prej kamatës bankare?

A lejohet të kryhet haxhi prej kamatës bankare apo një gjë e tillë është në kundërshtim me ligjin e Allahut?Na urdhëro dhe na sqaro,...

Kam marr para borxh me kamatë , pastaj e kam kuptu gabimin,tani a duhet t’ia kthej paratë ashtu me kamatë a si?

Pyetje: Kam marr para borxh me kamatë , pastaj e kam kuptu gabimin,tani a duhet t’ia kthej paratë ashtu me kamatë a si? Përgjigje:  Elhamdulilah...

Cili është gjykimi për njeriun i cili e di haramin e kamatës dhe përsëri vepron me të?

Pyetje: Cili është gjykimi për njeriun i cili e di haramin e kamatës dhe përsëri vepron me të? Përgjigje: Njeriui tillë nuk del prej fesë...

Allahu e ka lejuar shitblerjen por e ka ndaluar kamaten

Allahu thotë në Kuran:“وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا”“Allahu e ka lejuar shitblerjen, por e ka ndaluar kamatën” (El Bekare, 275) Shejh Sa’di( Allahu e mëshiroftë)...

Kredia për ndërtimin e shtëpisë!

A është gjë e ndaluar marrja e kredisë për të ndërtuar shtëpi?   Dijetarët e mëdhenjë, të gjithë, kanë dhënë përgjigje se kredia është kamatë. Si...

Dëshmia e një të shpëtuari nga ferri i sistemit kamatar!

Uilliam Lancaster, Këshilltar i Përgjithshëm i ndërmarrjeve inovative, Melburn, Australi, deklaroi: “Unë, për shumë dekada kam qenë pjesë e sistemit perëndimor të financave, dhe me kalimin...

Latest news