21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024

A është Iblisi babai i xhinëve?

Më të lexuarat

Pyetja:

Ne jemi njerëz dhe babai ynë është Adem, paqja qoftë mbi të. Po për xhinët a thuhet se babi i tyre është Iblisi?

***

Përgjigjja:

Mund të thuhet kjo, Allahu e di më së miri, apo se Iblisi është prej tyre: “Ishte prej xhinëve.” Ai është prej tyre, edhe nëse nuk është babai i tyre. Në lidhje me të, dija është tek Allahu i Madhëruar.

Shejh Salih el Feuzan

Përktheu: Xhabir Sheme

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit