10.3 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Krijimi

CILAT JANË ARGUMENTET E EKZISTENCËS SË ZOTIT?

ARGUMENTET E EKZISTENCËS SË ZOTIT: 1-Argumenti logjik: Ekzistenca e krijesave dëshmon për ekzistencën e krijuesit. Është e pamundur që gjithësia të ketë ardhur në ekzistencë vetvetiu....

Përse na ka krijuar Allahu?

Pyetje: Përse na ka krijuar Allahu? Përgjigjja: Allahu na ka krijuar që ta adhurojmë vetëm Atë dhe të mos e barazojmë dhe krahasojmë Atë me...

Përse u krijua njerëzimi? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut! Së pari: Një nga atributet më të mëdha të Allahut është Urtësia, dhe një nga emrat e Tij më të mëdhenj është...

Pse devijohet nga El-Fitra (instinkti i besimit të drejtë)?

▪️Jemi njoftuar se njerëzit në lidhje me besimin kanë një besë të hershme të cilën Allahu i madhëruar ua ka marrë që para krijimit...

A mundet të bashkekzistojë pastërtia e një besimi përkrah një ambienti të ndotur afetar?

Natyrshëm teksa isha në një familje, ku për shkak të varfërisë edhe ambienti rrethues i jetës së tyre linte shumë për të dëshiruar, më...

Përcaktimi i dashurisë mes njerëzve

Pyetje: Si të përcaktojmë njeriun që të do më shumë? Përgjigje: Ka një përcaktim të lehtë dhe të thjeshtë: ai që të fton në islam,...

Si ta njoh Zotin? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Si e njeh Zotin tënd? Përgjigje: Unë e njohë atë përmes shenjave të Tij dhe krijesave të Tij. Prej shenjave të Tij janë nata,...

Allahu i ka krijuar njerëzit dhe do t’i dënojë ata, a është kjo padrejtësi ndaj tyre?

Kur është fjala për veprat e Allahut, nuk duhet pyetur “pse”, ngase Ai vepron atë që dëshiron. Mirëpo, të gjitha ato që Ai i...

A konsiderohet zbritja e Ademit, alejhi selam, në tokë si dënim për të dhe pasardhësit e tij?!

Pyetja: A është e vërtetë se Allahu, aze ve xhele, e zbriti Ademin, alejhi selam, në tokë që ta shlyen mëkatin e tij me...

Kush është Zoti yt?

Kush është Zoti yt? “Nëse të thuhet: Kush është Zoti yt? Thuaj: Zoti im është Allahu i Cili përkujdeset për mua, Ai më ka krijuar...

Të fundit