14.4 C
Pristina
Saturday, May 18, 2024

A e prishin agjërimin gjërat që futen në trup jo përmes gojës?

Më të lexuarat

 

Gjërat që futen në trup jo përmes gojës

a) Ajo që futet në trup përmes kanalit të syrit (sikurse pikat e syrit): nuk e prish agjërimin sipas mendimit me të saktë.

Kështu, ngase kanali i syrit edhe pse ka depërtim në trup, është shumë i ngushtë e nuk lejon kalimin e një sasie të madhe. Rrjedhimisht, pika depërton duke u tretur dhe kjo bën që përdoruesi ta ndiejë shijen, mirëpo nuk ka diç që arrin në stomak.

b) Ajo që futet në trup përmes kanalit të veshit (sikurse pikat e veshit): poashtu, nuk e prish agjërimin.

c) Ajo që futet në trup përmes organeve gjenitale: nuk e prish agjërimin, sipas mendimit më të saktë.

Kjo, ngase ajo që futet përmes organit mashkullor përfundon në fshikzën urinare e nuk arrin në stomak.

Sëkëndejmi, urotroskopia e të ngjashme nuk e prishin agjërimin.

E njëjta thuhet edhe për organin gjenital femëror, madje edhe nëse përdoret ndonjë ilaç.

d) Ajo që futet në trup përmes vrimës së anusit (sikurse futja e gishtit nga ana e mjekut për të dalluar se a ka tumor në zorrën e trashë, apo futja e ndonjë aparati për vëzhgimin e zorrës): nuk e prish agjërimin.

Hoxhë Dr. Muhamed Broja

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit