6.4 C
Pristina
Thursday, April 18, 2024

Si të shpëtoj nga borxhet?

Më të lexuarat

Përgjigje:  Kur merr borxhë dy janë gjërat që duhet të kesh parasysh: 1.Mos merr paarsye dhe 2. Mos merr për tu pasuruar., sepse nuk e ngre kokën ai njeri që merr borxhe paarsye dhe për tu pasuruar. I Dërguari i Allahut ka thënë:  “Kush merr borxh prej njerëzve dhe dëshiron t`ua kthejë, Zoti do ta ndihmojë ta kthejë. E kush merr borxh dhe nuk ka për qëllim ta kthejë, Zoti do ta shkatërrojë.” (Sahih Buhari”,  nr. 2387) Borxhi është zjarr xhehenemi, andaj kujdes nga kjo gjendje.

Bëje nijetin e shlyerjes së borxhit dhe mos e harro këtë lutje : All-llãhumme ikfinĩ bi ḥalãlike ‘an ḥarãmike, we eġninĩ bi faḍlike ‘am-men siwãke.
(O Allah, më ruaj me rrizk (furnizim) të mjaftueshëm hallall nga harami, dhe m’i plotëso nevojat me mirësinë Tënde, që të mos kem nevojë për askënd  tjetër veç Teje). (Sahih Tirmidhi).

/Hoxhë Ahmed Kalaja/

The post Si të shpëtoj nga borxhet? appeared first on Pyetje dhe përgjigje nga feja islame.

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit