21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Borxhi

Cili është vendimi për të shtyrë shlyerjen e borxhit shtetit?

Pyetje: Cili është vendimi për të shtyrë shlyerjen e borxhit ndaj fondit për patundshmëri, nëse jemi në gjendje ta kthejmë atë? Përgjigje: Është e ndaluar të...

Dikush mund të pyesë nëse lejohet të merret borxh për të dhënë sadaka?

Pyetje:Dikush mund të pyesë nëse lejohet të merret borxh për të dhënë sadaka? Përgjigje:Përgjigja është jo, sepse sadakaja është vullnetare, ndërsa kthimi i borxhit është...

Si qëndron çështja me personin, i cili vdes dhe ka pasur dëshirë të lajë borxhin e tij?

Përgjigjja: Një njeri e ka pyetur të Dërguarin e Allahut(alejhi selatu ue selam) “Nëseunë luftoj me veten time, me pasurinë time, me vendosmëri, drejtpërdrejt...

Cila është lutja për largimin e shqetësimit dhe shlyerjen e borxhit?!

Shënon Ebu Daudi (1555) se Profeti (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) i tha Ebu Umames: “A të të mësoj një fjalë që nëse e thua...

Dhurata për shkak të borxhit?

Pyetja: Një afarist me të cilin njihem prej disa vitesh dhe kam pasur bashkëpunime tregtare me të, tani më kërkon një borxh për investim dhe...

Si të shpëtoj nga borxhet?

Përgjigje:  Kur merr borxhë dy janë gjërat që duhet të kesh parasysh: 1.Mos merr paarsye dhe 2. Mos merr për tu pasuruar., sepse nuk...

Mori një hua universiteti, me kusht që nëse vonohet në kthimin e huasë, do të paguajë kamatë

Pyetja: Kam marrë një hua nga universiteti për më shumë se 2 vjet. Shuma ishte më shumë se 10,000 euro (rreth 15,000). Më duhet të...

Ai mori hua nga gruaja e tij dhe kur erdhi koha për t’ia paguar, çmimi i arit ishte rritur. A hyn kjo nën titullin...

Pyetja: Më duheshin para, kështu që mora hua nga gruaja ime dhe ramë dakord që ta ktheja me ar. Pas dy vitesh, çmimi i arit...

A është i detyruar djali të shlyejë borxhin e babait të tij?

Pyetja: Babai im huazoi disa stoli ari nga gruaja e tij për të ndërtuar një shtëpi për mua, pa dijeninë time. Ju lutem vini re...

A lejohet t’i pranojë paratë nga borxhliu i cili i ka fituar ato me kamatë?

Pyetja: Një i afërm më ka borxh dhe më ka thënë që një pjesë të parave do m’i jep nga kamata. A më lejohet t’i...

Të fundit