12.1 C
Pristina
Saturday, May 18, 2024

GEZIMI KUR JOBESIMTARËT HYJNË NË ISLAM!

Më të lexuarat

LEJOHET TA DEMONSTROSH GEZIMIN PËR JOBESIMTARËT QË HYJNË NË ISLAM

A lejohet të festohet futja(konvertk.i) në Islam e një jobesimtari në atë vend ku punon për të afruar kështu edhe të tjerët e për t’ua zbutur zemrat?

Shfaqja e gezimit dhe e kënaqësisë me rastin e pranimit të Islamit nga ndonjë jobesimtar, nuk ka ndonjë gjë të keqe. Por me kusht që të mos behet si festë e përvitshme jubilare. Në Islam nuk ka për veç tri festave: Festa e Kurban Bajramit, festa e Bajramit të Ramazanit dhe festa javore, e cila është dita e xhuma. Ndërsa përgatitja e ndonjë gostie për këtë person si rast gëzimi për bërjen e tij mysliman si dhe për ta afruar edhe më tepër me Islamin, dhe pa u bërë kjo një festë e përvitshme, është diçka e lejuar. Kjo bëhet me qëllim për ta afruar edhe më tepër me Islamin.

/SHEJH UTHEJMINI – “Rigjallërini Islam rregulla dhe dispozita”/

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit