21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024

Deputeti Nazmi Maliqi e bëri të dështuar tentativën e regjimit maqedonas për rrënimin e xhamisë së Batincës

Më të lexuarat

Një nga kontributet e babait të hoxhës Mirsim Maliqi, deputetit të asaj kohe, në mbrojtje të xhamisë së Batincës së Karshiakes në vitin 1995 ishte që ai, si deputet së bashku me xhematin tregoi guxim të jashtëzakonshëm kur u përballën me forcat e policisë maqedonase në një përpjekje të vendosur për të mbrojtur xhaminē e Batincës.
Ata vendosën të dalin në krye të kësaj përpjekjeje, duke ndërmarrë detyrën e mbrojtjes së Xhamisë nga rrethimi dhe rreziku i rrënimit.


Gjithashtu, është e rëndësishme të përmendet se kjo ngjarje ndodhi në një periudhë të ndjeshme dhe të turbulltë të shqiptarëve të Maqedonisë, dhe kontributi i tij në ruajtjen e xhamisë është vlerësuar gjerësisht nga xhemati dhe shoqëria në përgjithësi.

/Rijad Misini/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit