9.1 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024

Franca kërkon që parkingjet të mbulohen me panele diellore

Më të lexuarat

Në Francë, legjislacioni i ri i miratuar nga Senati do të kërkojë nga të gjitha parkingjet që të mbulohen nga panele diellore. Dispozitat e reja janë pjesë e planit në shkallë të gjerë të presidentit francez Emmanuel Macron për të investuar shumë në burimet e rinovueshme, që synon të shumëzojë me 10 sasinë e energjisë diellore të prodhuar në vend dhe të dyfishojë energjinë nga fermat e erës me bazë tokësore.

Duke filluar nga 1 korriku 2023, parkingjet më të vogla që kanë nga 80 deri në 400 hapësira do të kenë pesë vjet kohë për të qenë në përputhje me masat e reja.

Parkingjet me më shumë se 400 hapësira kanë një afat kohor më të shkurtër. Ata do të duhet të respektojnë masat e reja brenda tre vjetëve nga kjo datë dhe të paktën gjysma e sipërfaqes së parkingut do të duhet të mbulohet me panele diellore./motilokal

 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit