26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024

Dobi nga zgjimi në orët e hershme të mëngjesit

Më të lexuarat

Pyetje: Zgjohem prej gjumi në orët e vona të mëngjesit, një këshillë rreth kësaj?

Përgjigje: I Dërguari i All-llahut salallhua lejhi we selem  ka thënë: “ I është dhënë bereqet umetit tim në të ngriturit herët” ( sahih el-xhamia 284). Nga kjo njeriu duhet të kuptoj se nga gjumi humb shumë dhe gjumi nuk është qëllim por mjet që me të të pushoj kohë të caktuar që pastaj të vazhdohet me angazhimet e ditës. Nëse gjumi e humb arsyeshmërinë e vet, ne realisht jemi duke humbur shumë ngase edhe ashtu jeta është e shkurtër.


Hoxhë Enis Rama

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit