26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024

Cili është gjykimi për njeriun i cili e di haramin e kamatës dhe përsëri vepron me të?

Më të lexuarat

Pyetje: Cili është gjykimi për njeriun i cili e di haramin e kamatës dhe përsëri vepron me të?

Përgjigje: Njeriui tillë nuk del prej fesë nëse vepron me kamatë, prej fesë del atëherë nëse deklarohet që kamata është e lejuar dhe se ç’të keqe ka të punuarit me kamatë, duke u munduar t’i ndryshoj rregullat e fesë. Por nëse e pranon që është duke bër gabim dhe thotë Zoti më faltë, themi se ky është gjynahqar por jo i dalur prej feje.

Hoxhë Ahmed Kalaja

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit