-3.1 C
Pristina
Tuesday, February 7, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Uncategorized

Nga këtu kaluan njerëz të mëdhenj! – Cili është ky vend dhe kush ishin ata burra?!

Ngushtica e Gjibraltarit, ose Mali i TarikutKëtu kaloi Tarif bin Malik, Tarik bin Zijadi dhe Musa bin Nusajri. Kaluan aty për tu zgjeruar drejt...

I ÇMENDUR ËSHTË AI QË MENDON SE NJERËZIT NUK FLASIN PËR TË

Imam Shafiu, Allahu e mëshiroftë, thotë: Kush mendon se do të shpëton nga fjalët e njerëzve, ai është i çmendur! Për Allahun thanë se...

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Fëmijët janë bukuria dhe shkëlqimi i kësaj bote, ndërsa ecja e tyre në rrugë të drejtë është dritë dhe kënaqësi e vërtet për sytë...

DHJETË HAPAT PËR T’I REALIZUAR ËNDRRAT E TUA DREJT SUKSESIT

Ekziston mundësia të ndryshon definicioni i suksesit tek çdo njeri, mirëpo prapëseprapë ai mbetet gjëja e vetme ku të gjithë e shpresojnë, pa i...

Mësime nga ndodhia e Israsë dhe Mi’raxhit

Muhamedi alejhi selam ishte pejgamberi i fundit nga e gjithë hallka e pejgambereve të Allahut. Pas ti nuk ka më pejgamber dhe pas Kuranit...

Tre dëshmitarët okularë

Falënderimet dhe lavdërimet janë për Allahun, Zotin e gjithë botëve. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin, për familjen dhe për shokët e tij...

FJALË QË NUK I THUHEN BURRIT ASNJËHERË

Nganjëherë shqiptojmë fjalë pa ndonjë qëllim të veçantë dhe nuk u kushtojmë fare rëndësi, por ato e vrasin tjetrin në ndjenja dhe shkaktojnë probleme....

“MË I MIRI PREJ JUSH ËSHTË”

Kjo temë është një dëshirë e imja që mes një përmbledhje përsiatjesh ta komentoj hadithin që e transmeton Othman ibën Afani radijallahu anhu prej...

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË PO NE NUK DIMË SE SI TA GJEJMË

Lumturia gjithmonë nuk vjen vetëm se me prezencën e dashurisë.Po ajo nganjëherë vjen me buzëqeshjen e nënës, apo me shikimin e ëmbël që ta...

SHQIPTOI SHEHADETIN DUKE QENË E VDEKUR

Doktori Halid el Xhubejr, Allahu e ruajt, i cili është një kardiokirurgët më të mirë në Arabinë Saudite dhe njëkohësisht edhe thirrës në fenë...

Të fundit