6.4 C
Pristina
Friday, April 19, 2024

Bill Gates për fillimet e tij: Isha shumë intensiv, nuk njihja pushime!

Më të lexuarat

Dobësitë, opinionet e rrënjosura që kanë ndryshuar që atëherë dhe këshillat më të dobishme që ai ende mban, bashkëthemeluesi i Microsoft Bill Gates foli në një intervistë të thelluar me një chatbot të inteligjencës artificiale. Miliarderi amerikan zbuloi se në ditët e para të kompanisë së tij, ai punonte “shumë fort” dhe “nuk besonte në fundjavë”.

“Isha paksa tepër intensiv. Nuk kisha fundjavë, nuk e kisha mendjen në pushime”, pranoi Gates.

Bashkëthemeluesi i Microsoft-it i bëri komentet në një intervistë me pyetjet e parashtruara nga një chatbot i AI së bashku me kryeministrin e Mbretërisë së Bashkuar Rishi Sunak. Debati në Imperial College London trajtoi tema të tilla si inteligjenca artificiale, teknologjia dhe inovacioni.

Bill Gates iu drejtuan pyetje personale, si për shembull se si do t’i qasej punës së tij ndryshe nëse mund të kthehej pas në kohë.

Gates iu kërkua gjithashtu të kujtonte këshillat më të rëndësishme që ka marrë dhe se si ato ndikuan në qasjen e tij ndaj jetës. Ai përmendi komentet e investitorit miliarder Warren Buffett se çfarë mendojnë miqtë për ju dhe “sa të fuqishme janë ato miqësi”.

Gates iu referua edhe këshillës së fizikanit amerikan Richard Feynman: “Ai gjithmonë thoshte se është mirë të tregosh dobësinë tënde, sepse nëse e lë veten të pretendosh se di gjithçka, atëherë mendimi yt bëhet dembel dhe nuk do të mund të perceptoj në të gjitha gjërat… Kështu fraza ‘ti vërtet e kupton se çfarë po ndodh’ ishte shumë e dobishme për mua.”

Një video e intervistës është postuar në kanalin e qeverisë britanike në YouTube.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit