21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024

A konsiderohet shpërdorim i parasë blerja e makinave luksoze?

Më të lexuarat

Pyetja:

A konsiderohet shpërdorim i parasë blerja e makinave luksoze?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut.

Kjo është një çështje me shtrirje të gjerë. Nëse blerësi mund ta përballojë atë dhe qëllimi i tij nuk është të shpërdorojë pasurinë ose të tregohet; përkundrazi ai dëshiron të blejë diçka që duket e mirë, dhe ai ka para dhe mund ta përballojë atë, atëherë ne nuk mendojmë se ka ndonjë gjë të keqe që ai të blejë një makinë luksoze ose mobilje të bukura. Ne nuk dimë ndonjë gjë të keqe me këtë, por të jetosh një jetë të përulur është një gjë e mirë. Nëse tregon përulësi ndaj Allahut dhe përdor gjëra të cilësisë së mesme, kjo është më e mirë dhe më ekonomike, në mënyrë që pasurinë e tepërt të mund ta shpenzojë në bamirësi, duke ndihmuar të varfërit dhe duke marrë pjesë në projekte bamirësie.

Përfundim: preferohet të qenit ekonomik dhe i moderuar në punët tuaja.

Por nëse blen diçka të bukur dhe me vlerë, qoftë makinë apo mobilie, sepse mund ta përballojë dhe e dëshiron atë gjë të bukur, jo për t’u mburrur apo konkurruar me të tjerët, atëherë nuk ka asgjë të keqe, inshaAllah.

Shejh ‘Abdul’Aziz ibn Baz, Fetaua Nur ‘ala ed-Darb (3/1438).

islamqa.info

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit