10.7 C
Pristina
Monday, April 22, 2024

5 mënyra për të tingëlluar bashkëpunues në një intervistë pune

Më të lexuarat

Ju rrisni gjasat të kapni një ofertë pune, nëse dukeni si një lojtar ekipi.

Nga JUDITH HUMPHREY

Një çështje me të cilën përballen punëkërkuesit, është shfaqja e arritjeve të tyre pa tingëlluar shumë egoistë. Rekrutuesit dhe menaxherët e punësimit duan të kuptojnë sfondin dhe grupin e aftësive tuaja, por nuk duan që ju të përqendroheni plotësisht tek vetja në një intervistë.

Zgjidhja është të përdorni një gjuhë që tregon se punoni mirë me njerëzit. Në fakt, një raport i vitit 2022 nga Universum, e rendit bashkëpunimin si karakteristikën numër 1 që kërkojnë menaxherët e punësimit. Dhe një studim i fundit nga Cappfinity e rendit bashkëpunimin si një nga pesë aftësitë kryesore që kërkohen në mjedisin e sotëm konkurrues të punësimit.

Arsyeja pse bashkëpunimi kryeson këto lista të “të domosdoshmeve” është se punëdhënësit besojnë se kandidatët që bashkëpunojnë, do të qëndrojnë më gjatë, do të punojnë mirë në një mjedis hibrid dhe do të japin rezultatet më të mira.

Nëse dëshironi të punësoheni, këtu janë pesë mënyra për të tingëlluar bashkëpunues në intervistat tuaja të punës:

  1. MOS E teproni me “I STATEMENTS”

Kur jeni duke folur për veten tuaj, jini të kujdesshëm që të mos përdorni shumë “Unë “. Është e lehtë të biesh në grackën “Unë deklaroj”. Supozoni se intervistuesi juaj thotë: “Më trego për veten tënde”. Është joshëse të përgjigjesh menjëherë e “Unë bëra këtë” ose “Unë bëra atë”.

Padyshim, nuk mund të shmangni thënien “Unë”, por dëgjoni për përdorim të tepruar. Regjistroni paraprakisht përgjigjet tuaja dhe nëse dëgjoni “Unë” në fjali të njëpasnjëshme, praktikoni përsëri, duke eliminuar disa nga “Unë”. Për shembull, ka shumë “unë” në pasazhin e mëposhtëm: “Unë gjithmonë kam dashur të bëhem mjek. Më pëlqeu ideja për të ndihmuar njerëzit. Dhe kjo është arsyeja pse unë studiova mjekësi.”

Në vend të kësaj, thuaj, “Ishte ëndrra ime të bëhesha mjek që në moshë shumë të hershme dhe kjo më shtyu të ndiqja një karrierë në mjekësi, të specializuar në kardiologji.” Minimizimi i përdorimit të vetës së parë ju lejon të theksoni, qëllimet tuaja më të mëdha.

  1. THUAJ “NE” DHE “EKIPI”

Kur përshkruani projekte që ishin të suksesshme, përfshini të tjerë në historinë tuaj. Ju mund të thoni: “Më ftuan të jem pjesë e një programi të ri të zhvillimit të softuerit. Ekipi përbëhej nga 10 persona, të gjithë mendimtarë të mprehtë. Ne punuam ditë e natë për disa muaj për të arritur qëllimin tonë: dërgimin e kodit pa gabime, në kohë dhe në buxhet.”

Nëse keni qenë drejtuesi i ekipit të një projekti të tillë, mos e harroni këtë fakt. Sigurohuni që ta bëni të qartë se keni udhëhequr. Thuaj, “Si udhëheqës i ekipit, e dija se duhej të përmbushnim disa objektiva ambicioz. Dhe u sigurova që t’i realizonim ato.” Pastaj tregoni se si e keni bërë këtë.

  1. JEPINI KREDITE ATYRE QË JU KANË NDIHMUAR NË KARRIERËN TUAJ

Tregojini menaxherit të punësimit se jeni bashkëpunues duke përmendur se si të tjerët ju kanë ndihmuar në rrugën tuaj drejt suksesit. Të gjithë e dinë se një karrierë e suksesshme bazohet në marrëdhënie. Ju nuk do të ishit aty ku jeni nëse nuk do të kishit mentorim nga mësuesit, shefat dhe të tjerët.

Pra, përpara se të shkoni në atë intervistën tjetër të punës, shkruani një rrëfim që tregon se si jeni ndihmuar nga të tjerët në rrugëtimin tuaj të karrierës.

  1. FLISNI PËR BASHKËPUNIM NË ROLI TUAJ TË RI

Në intervistë, sigurohuni që ta paraqisni veten si dikush që do të ndërtojë marrëdhënie të forta pune në kompaninë e punësimit. Tregojini secilit person që ju interviston se si do të prisnit të bashkëpunonit me ta ose me ekipet e tyre.

Michael Palombo më tregoi se si e bëri këtë në intervistat e tij më të fundit në një firmë të teknologjisë së lartë. “E pyeta secilin intervistues se si mund t’i mbështesja më së miri dhe të rrisja kontributin e tyre për kompaninë në këtë rol,” tha ai. Kjo ishte mënyra e tij për të treguar se kishte aftësi bashkëpunuese dhe u shpërblye: Ai e mori punën.

Vini re se Palombo nuk supozoi të dinte saktësisht se si do të ishte në gjendje të ndihmonte secilin person të arrinte qëllimet e tij. Kështu ai e përcaktoi atë, duke i pyetur se si mund të bashkëpunonte me ta në punën që po diskutohej.

  1. KENI DISA RRËFIME RRETH BASHKËPUNIMIT

Së fundi, sigurohuni që të vini në intervistë me disa histori se si keni angazhuar një grup njerëzish ose një ekip në punë dhe se si, përmes udhëheqjes suaj, keni arritur diçka të veçantë së bashku.

Rrëfimet  mund të fokusohen në situata pune. Por ato mund të jenë edhe për aktivitete jashtëshkollore. Për shembull, mund të keni një histori për një ekip sportiv në të cilin keni qenë i përfshirë, një shfaqje ose koncert që keni mbikëqyrur, një ngjarje bamirësie që keni marrë drejtimin ose një projekt shkollor që keni nisur.

Këto histori nuk do të vijnë domosdoshmërisht në mendje gjatë intervistës. Pra, përgatitini ato paraprakisht dhe do të fitoni pikë të mëdha në shkallën e bashkëpunimit.

Fastcompany

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit