10.3 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Zekati

Shlyerja e borxhit – Nga kategoritë që meritojnë zekatin – Justinian Topulli

*Shlyerja e borxhit*Një nga tetë kategoritë të cilët Allahu ka përmendur në Kuran, nga ata që meritojnë zekatin janë dhe borxhilinjtë. Dhe me borxhlinj...

Zekati a i jepet fëmijve të tu, të cilët janë të martuar, dhe të ndarë nëpër shtëpitë e tyre, qoftë vajzës apo djalit?

Pyetje: Zekati a i jepet fëmijve të tu, të cilët janë të martuar, dhe të ndarë nëpër shtëpitë e tyre, qoftë vajzës apo djalit?Përgjigje:...

Tetë kategoritë e pagesës së Zekatit

Kanalet e pagesës së zekatit janë tetë kategoritë e specifikuara në versetin fisnik Kuranor: “Pasuritë e zekatit janë të destinuara vetëm për skamnorët, të varfërit,...

Sasitë e bagëtive dhe Zekati i tyre

A. Tabela e Nisabit dhe sasive të Zekatit të lopëve: Prej 1 lopë deri 29 = Asgjë.Prej 30 deri 39 = 1 viç njëvjeçar që...

Zekati për prodhimet bujqësore dhe frutat

1- Nisabi për prodhime bujqësore dhe fruta është baraz me 653 kilogramë. Nuk merret parasysh viti i Zekatit (el-Haul) sepse këtu ka rëndësi korrja....

Kushtet për detyrimin e Zekatit

1- Pronësia e plotë Pronësia e plotë materializohet kur askush tjetër nuk ka asnjë të drejtë mbi asetin në fjalë; pronari mund ta disponojë...

Dispozita të përgjithshme rreth Zekatit

  A. Zekati është obligim i detyrueshëm në lloje të caktuara të pasurisë dhe paguhet për kategori të veçanta të marrësve. Është detyrë individuale (farz...

Zekati në të korrura dhe të vjela

Vëllezër të dashur! Zekati është shtylla e tretë në Islam, pas dëshmisë dhe namazit, e që njëherazi është prej pesë themeleve të Islamit, bazuar në...

Të fundit