22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Autorësia e fetvasë

Si të bisedoj me djalin tim pesëmbëdhjetë vjeçar sepse nuk më dëgjon?

Pyetje: Si të bisedoj me djalin tim pesëmbëdhjetë vjeçar sepse nuk më dëgjon? Përgjigje: Fillimisht është gabimi i hapave të edukimit fillestar. Djalin është dashur...

Si të bëhem rob i devotshëm?

Dua të jem rob i devotshëm ndaj Allahut! Pyetje… Pyetja ime është e shkurtër. Dua të hyj në Xhennet! Dua të përpiqem të kontrolloj veten time, të mbahem...

Si t’ia bësh të dashur namazin fëmijës tënd?

Prindërit duhet të jenë shembulli më i mirë për fëmijët. Si mund të pritet një namaz i rregullt prej fëmijëve kur babai –urdhërues- ose...

Pse ka xhelozi dhe urrejtje në mesin tonë, a jemi afër kijametit?

Pyetje: Pse ka xhelozi dhe urrejtje në mesin tonë, a jemi afër kijametit? Përgjigje: Urrejtja dhe xhelozia është prej sëmundjeve që është shfaqur që nga...

Gruaja ime është autike por më xhelozon shumë, nuk kemi fëmijë por jemi të kënaqur dhe e duam njëri- tjetrin, vetëm një këshillë  për...

Pyetje:  Gruaja ime është autike por më xhelozon shumë, nuk kemi fëmijë por jemi të kënaqur dhe e duam njëri- tjetrin, vetëm një këshillë ...

A bën muslimani të festoj Halloween për argëtim?

Pyetje: A bën muslimani të festoj Halloween për argëtim? Përgjigje: Bismilahi- Rrahmani- Rrahim Islami është një fe e pastër nga çdo llojë ndikimi i huaj, pra...

Shpeshherë pritoj ta fali namazin në kohën e vet, çfarë më këshillon?

Pyetje: Shpeshherë pritoj ta fali namazin në kohën e vet, çfarë më këshillon? Përgjigje: Të përgatitesh që më shumë të dish vlerën dhe rëndësinë e...

A duhet të sillen muslimanët që frekuentojnë xhamitë më me përgjegjësi, se sa ata që nuk falen?

Pyetje: A duhet të sillen muslimanët që frekuentojnë xhamitë më me përgjegjësi, se sa ata që nuk falen?Përgjigje: Kjo brengë është tregues i besimit...

Kisha për qëllim të falë namazin e natës në orët e vona, por nuk më doli gjumi, a kam gjynah që nuk jam falur?

Pyetje: Kisha për qëllim të falë namazin e natës në orët e vona, por nuk më doli gjumi, a kam gjynah që nuk jam...

Një muezin nuk i shqipton fjalët siç duhet, a i lejohet ta thërrasë ezanin apo jo? A mjafton ezani i thërritur prej tij?

Pyetje drejtuar shejhut Zejd el Medkhalij: Një muezin nuk i shqipton fjalët siç duhet, a i lejohet ta thërrasë ezanin apo jo? A mjafton...

Të fundit