31.4 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Autorësia e fetvasë

Vonimi i varrosjes së të vdekurit

Pyetje: Çfarë mendoni për vonimin e varrimit për shkak të pritjes së disa prej të afërmve që të arrijnë prej vendeve të largëta? Përgjigje: Me...

A mund t’i falim vetëm tre namazet në ditë

Pyetje: Ju thatë se muslimanët duhet t’i falin pesë namazet ditore, dhe se ky urdhër është dhënë në Miraxh. Mirëpo, disa i falin vetëm...

Dallimi mes namazit të burrit dhe gruas

Pyetje: Përse dallon namazi i meshkujve dhe i grave?   Përgjigje: Nuk ekziston asnjë hadith autentik i cili thotë se gruaja duhet të falet më ndryshe...

Si ta njoh Zotin? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Si e njeh Zotin tënd? Përgjigje: Unë e njohë atë përmes shenjave të Tij dhe krijesave të Tij. Prej shenjave të Tij janë nata,...

Cila është përgjegjesia jonë ndaj prindërve të vdekur?

Pyetje: Cila është përgjegjesia jonë ndaj prindërve të vdekur? Përgjigje: Respektimi apo bamirësia ndaj prindërve në islam ndahet në dy pjesë: 1. Kur prindërit janë...

Nga vëllezërit kam kërkuar të më ndajnë pasurinë e babës, mirëpo ata as që më dhanë aë që më takon dhe sillen shumë keq...

  Pyetje: Nga vëllezërit kam kërkuar të më ndajnë pasurinë e babës, mirëpo ata as që më dhanë aë që më takon dhe sillen shumë...

Më është zbehur vullneti për punë të mira dhe adhurime, të lutem një këshillë?

Pyetje:  Më është zbehur vullneti për punë të mira dhe adhurime, të lutem një këshillë? Përgjigje: Plogështia nëadhurim deri diku është normale si pasojë e...

Ju në islam a keni njerëz të shenjtë? A i ndjen Allahu xhsh. ndjenjat tona derisa ne i falemi Atij, derisa meditojmë dhe i...

A ekzistojnë njerëz të shenjtë? Pyetësi: Ju në islam a keni njerëz të shenjtë? A i ndjen Allahu xhsh. ndjenjat tona derisa ne i falemi...

A quhem spiun nëse punoj këtë punë?

Pyetje: Në punën ku punoj prej shumë vitesh në Itali kam detyrë të organizj punën dhe të ndjek problemet që ndodhin në punë, por...

Nuk mund të rrij në një vend, nuk më rehatohet trupit, çfarë do të thotë kjo?

Pyetje: Nuk mund të rrij në një vend, nuk më rehatohet trupit, çfarë do të thotë kjo? Përgjigje: Do të thotë se të pëlqen udhëtimi,...

Të fundit