22.7 C
Pristina
Friday, May 27, 2022

SUKSESI VJEN VETËM PREJ ALLAHUT TË LARTËSUAR

Më të lexuarat

Ne e dimë mirë historinë e betejës së Bedrit sesi Allahu i Lartësuar i dhuroi fitore Profetit Muhammed (alej­ his-selam) dhe shokëve të tij në atë ditë. Po cilat janë mësimet që ne nxjerrim nga kjo betejë, të cilat përput­hen me produktivitetin tonë? Ja tek është një:

Pasi beteja u fitua, Allahu i Lartësuar zbriti var­gjet Kur’anore vijuese: “Dhe Allahu ju bëri tashmë fitues në Bedr, kur ju ishit të paktë në numër. Kështu që, kini drojë Allahun, që të jeni mirënjohës”. (Surah Ali Imran: 123)

Kjo ishte një kujtesë për muslimanët, që çdo sukses ose fitore vjen prej Allahut dhe vetëm Allahut.

Ata nuk duhet të jenë arrogantë dhe të harrojnë burimin e suksesit të tyre. Ndodh, që kur jeni produktivë dhe arrini të keni sukses, është e lehtë për të preten­ duar, se suksesi vjen nga aftësitë ose dituria juaj; por muslimani nuk mendon kështu. Një besimtar i vendosur beson në ajetin Kur’anor, “Dhe suksesi im nuk është vetëm se prej Allahut. Vetëm Atij i mbështetem dhe te Ai jam drejtuar”. (Surah Hud: 88)

Në fund të kësaj dite, bëj lutje për vëllezërit dhe motrat tona të dhunuara në vende të ndryshme të botës. Ata janë duke kaluar një Ramazan të vështirë dhe gjëja më e paktë që mund të bëjmë, është për­ mendja e tyre në lutjet tona.

Ne i lutemi Allahut të Lartësuar, me Forcën dhe Fuqinë e Tij, i Cili i dhuroi sukses Profetit të Tij ditën e Bedrit, t’u dhurojë sukses vëllezërve dhe motrave tona mbi zullumqarët dhe gjithë ato që i ndjekin nga pas.

AMIN!

Shkëputur nga libri “30 Këshilla për Ramazan të paharrueshëm”

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit