9.1 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024

Si të përgatitemi për provime?!

Më të lexuarat

• MËSO DHE AVANCO! (1)

Si të përgatitemi për provime

1. Fillo me emrin e Zotit tënd, me ‘Bismilah’, lute Zotin të të dhurojë bereqet në kohë dhe sukses.

2. Organizimi
• Përgatitja e një plani për mësim.
• Pajisja me mjete shkollore.
• Caktimi i kohës për pushim.
• Shpërblimi i vetes në çdo kohë që i përmbahesh planit.

3. Fokusimi
• Largimi nga pajisjet elektronike.
• Përcaktimi i prioriteteve mësimore sipas mundësive dhe kohës në dispozicion.
• Preciziteti në planin e përcaktuar.
• Largimi nga çdo gjë që të prish humorin.

4. Përsëritje:
• Shkruaj mësimet në ‘version të shkurtër’.
• Pyet veten.
• Shpjegoja shokut.
• Ki vetëbesim.

5. Provimet:
• Zgjohu herët.
• Ha mëngjes.
• Lutju Zotit për sukses.
• Lexo mirë udhëzuesin e provimeve.
• Shfrytëzo minutat e tua.
• Sigurohu që ke shkruar emrin dhe të dhënat e tua.

Sigurohu që u je përgjigjur të gjitha pyetjeve.
“E, suksesi im varet vetëm nga Allahu.” (Kur’an, Hud: 88)

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit