21.7 C
Pristina
Friday, June 2, 2023

Rehabilitimi i hekurudhës Fushë Kosovë-Mitrovicë shërben për lidhjen e vendit me rajonin

Më të lexuarat

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se rehabilitimi i linjës hekurudhore Fushë Kosovë-Mitrovicë do të shërbej lidhjen e vendit tonë me rajonin dhe Evropën.

Kurti gjatë prezantimit të këtij projekti është shprehur se ky projekt rrjedh nga agjenda e Berlinit.

“Rehabilitimi i linjës 10-të hekurudhore Fushë Kosovë-Mitrovicë përveç që i paraprinë zhvillimit ekonomik, por i shërben lidhjes së vendit tonë me rajonin dhe me Evropën. E dimë që qytetarët e Kosovës e shfrytëzojnë shumë pak trenin si mjet transporti, ku kjo është për faktin se rrjeti hekurudhor nuk e mbulon të gjithë vendin por edhe se për shkak të rrjetit jo të mirë e të vjetruar”, tha Kurti, përcjell Telegrafi.

Sipas tij, projekti do të kontribuoj në hapjen e vendeve të reja të punës.

“Ky projekt rrjedh nga agjenda e Berlinit, që ishte udhëhequr nga ish-kancelarja gjermane Angela Merkel. Ky projekt do t’i kontribuoj zhvillimit ekonomik e social, hapjes së vendeve të reja të punës, avancimit të bashkëpunimit ndër-fqinjësor dhe afrimit të më tepërt me shtetet e Bashkimit Evropian”, shton ai.

“Jemi duke punuar që në të ardhmen të modernizohen edhe linjat e tjera hekurudhore, kështu që të shtohet potenciali transportues e tregtar”, përfundon Kurti.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit