9.1 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024

Pj.2.Idetë kryesore nga libri i Jordan Belfort “Way of the Wolf”

Më të lexuarat

Si mund të mësojmë (dhe pse duhet) të menaxhojmë “gjendjen” tonë

Ndërveprimet njerëzore bazohen në emocione dhe në mënyrën tonë të të vepruarit me një klient. Rezultati i bisedave tona lidhet ngushtë me aftësinë tonë për të aktivizuar një “gjendje” emocionale të përshtatshme për situatën.

Në fushën e shitjeve, ekzistojnë katër gjendje kryesore të cilat duhet të jemi në gjendje t’i kontrollojmë: Siguria, Qartësia, Besimi dhe Guximi. Të mësojmë si t’i aktivizojmë këto katër gjendje na lejon të përballemi gjithmonë në takimin me klientin në mënyrën më të mirë të mundshme.

Një nga teknikat më të mira që mund të përdorim për të menaxhuar gjendjen tonë quhet ankorim dhe kjo hyn nën praktikën e PNL. Kjo teknikë na mëson se mund ta kontrollojmë drejtpërdrejtë dhe me vetëdije gjendjen tonë, duke vepruar në dy elemente:

  1. Ajo ku vendosim të përqendrohemi
  2. Fiziologjia jonë (qëndrimi, shprehjet e fytyrës, frymëmarrja, etj.)
- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit