20.7 C
Pristina
Friday, May 20, 2022

Një profesor imagjinoi botën pa myslimanë dhe mori vesh rezultatin më befasues!

Më të lexuarat

Ian Bremmer, një Shkencëtar Politik dhe një profesor në një universitet nga SHBA vuri në pah një pikë të rëndësishme që në përgjithësi, muslimanët llogariten vetëm 0.00625%. Për më tepër, ai kishte një përgjigje brilante ndaj kësaj marrëzie të një shakaje. Ai në fakt imagjinoi një botë pa myslimanë dhe përgjigja u bë virale në asnjë moment.

Profesori nxori në pah të gjitha shpikjet e bëra nga myslimanët, pikërisht nga furçat e dhëmbëve e deri te spitalet.

Pa muslimanët nuk do të kishit:

– Kafe
– Kamera
– Fizika eksperimentale
– Shah
– Sapun
– Shampo
– Parfum/shpirtra
– Ujitjes
– Bosht-krank, motor me djegie të brendshme, valvula, pistona
– Bravat e kombinimit
– Inovacioni arkitektonik (arku i piketuar -katedralet gotike evropiane adoptuan këtë teknikë pasi e bëri ndërtesën shumë më të fortë, dritaret e trëndafilave, ndërtesat e kupolave, kullat e rrumbullakëta, etj. )
– Instrumente kirurgjikale
– Anestezi
– Mulli me erë
– Trajtimi i Cowpox
– Stilolaps shatërvan
– Sistemi i numërimit
– Algjebër/Trigonometri
– Kriptologji moderne
– 3 vakte kursi (supë, mish/peshk, fruta/arra)
– Syze kristali
– Tapete
– Kontrollet
– Kopshtet e përdorura për bukuri dhe meditim në vend të barërave dhe kuzhinës
– Universiteti
– Optikë
– Furçë dhëmbësh
– Spitale
– Jorgan
– Busulla e Marinerit
– Pije të buta
– Pendulum

  • Braille
    – Kozmetikë
    – Kirurgji plastike
    – Kaligrafia
    – Prodhimi i letrës dhe leckës

Ishte një mysliman ai që kuptoi se drita HYN në sytë tanë, ndryshe nga grekët që menduan se ne EMITUAM rreze, dhe kështu shpikën një aparat fotografik nga ky zbulim.

Ishte një mysliman ai që u përpoq për herë të parë të FLUTUROJ në vitin 852, edhe pse janë vëllezërit Wright ata që kanë marrë meritat.

Ishte një musliman me emrin Jābir ibn Ḥayyān i cili njihej si themeluesi i Kimisë moderne. Ai e transformoi alkiminë në kimi. Ai shpiku: distilimin, pastrimin, oksidimin, avullimin dhe filtrimin. Ai gjithashtu zbuloi acidin sulfurik dhe nitrik.

Bëhet fjalë për një musliman, me emrin e al-Jazar ī i cili njihet si babai i robotikës.

Ishte një mysliman ai që ishte arkitekti për kështjellën e Henrit V.

Ishte një mysliman që shpiku gjilpëra boshe për të thithur katarakte nga sytë, një teknikë që përdoret ende sot.

Ishte një mysliman ai që zbuloi inokulimin, jo Jenner dhe Pasteur për të trajtuar lopën. Perëndimi sapo e solli nga Turqia.

Ishin muslimanët ata që kontribuan shumë në matematikë si Algjebra dhe Trigonometria, e cila u importua në Evropë 300 vjet më vonë në Fibonnaci dhe pjesa tjetër.

Ishin muslimanët ata që zbuluan se Toka ishte e rrumbullakët 500 vjet para se ta bënte Galileo.

Lista vazhdon dhe vazhdon…

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit