1.4 C
Pristina
Thursday, December 7, 2023

MIDIS KUALITETIT TË BESIMIT dhe KUANTITETIT TË SHKUMËS SË DETIT!

Më të lexuarat

Lufta midis Perandorisë Persiane dhe Perandorisë Romake zgjati 700 vjet, gjatë së cilës ata zhvilluan më shumë se 1000 beteja.
Në anën tjetër, ushtria myslimane e udhëhequr nga Halid Bin Velidi erdhi dhe eliminoi dy perandoritë në vetëm 4 vjet.
Ai i mundi Persianët në 15 beteja derisa shteti i tyre u rënua dhe i dha fund pranisë së romakëve e cila vazhdoi në Lindje për një mijë vjet pas fitores së ushtrisë myslimane mbi ta në 9 beteja.
Në njërën betejë, ata madje u bashkuan me 200,000 luftëtarë në bregun e Eufratit. Megjithatë, Halid bin Velidi i mundi ata me vetëm 15,000 luftëtarë.
Në Kuran: “Nëse Allahu ju ndihmon, nuk ka kush të triumfoj mbi ju. E nëse Ai ju braktis, atëherë kush do t’ju ndihmojë pas Tij? Dhe vetëm në Allahun le të mbështeten besimtarët.”


(E huazuar)

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit