Microsoft është fajtor për “rënien” e kompjuterëve personal!

0
32

Drejtori i njësisë së çipave në Samsung, Jun Dong-Soo para gazetarëve korean në Seul sot ka deklaruar se atij personalisht i ka mbetur një shije e keqe nga sistemi i fundit operativ nga Microsoft, përkatësisht nga Windows 8 OS.
Gjatë prezantimit të një hulumtimi të tregut i cili thotë se shitjet e kompjuterëve personal në nivel global kanë shënuar rënie, dhe se për këtë fajtori kryesor është vetë Microsoft, duke qenë se versioni i fundit i sistemit tësaj operativ nuk është asgjë më i mirë sesa paraardhësi Vista.

Dhe kjo gjë e ka shtyrë Samsungun të ulë prodhimin e çipave konvencional për tu koncentruar në prodhimin e çipave më profitabil të pajisjeve mobile, të cilat janë gjithnjë në rritje.