19.7 C
Pristina
E martë, 27 Korrik, 2021

Irani asnjëherë nuk është kërcënim për Izraelin

Më të lexuarat

Dr. Pollock, zyrtar i lartë në Institutin e Uashingtonit për politikën e Lindjes së Afërt thotë se Irani kurrë nuk ka qenë rrezik për Izraelin, duke konfirmuar atë që dijetarët muslimanë e kanë thënë me dekada.

Ai i jep përgjigje dilemës nëse bërja e Iranit shtet nuklear është një garë nukleare dhe kërcënim për shtetin e Izraelit dhe si e para ashtu edhe e dyta paraqesin një qëndrim armiqësor për SHBA-të dhe Izraelin. Gjë që i bën amerikanët që të jenë vazhdimisht në lëvizje për mbrojtjen dhe sigurinë e ekzistencës së entitetit Izraelit.

Dhe ai tërë kësaj i përgjigjet me një JO, një jo absolute.

Përgjigjja është jo. Mijëra herë jo. E vërteta është se Irani mu tani, me okupimin e saj të ishujve të Emirateve të Bashkuara Arabe,  Irani i cili nuk e pranon qeverinë e Bahreinit, Irani i cili së fundi provoi të okupojë fushat e naftës në Irak, Irani i cili ndërhyn ushtarakisht, fshehurazi dhe dhunshëm në çështjet e Irakut dhe Sirisë.

Irani, kërcënimi i tij nuk është për Izraelin. E vërteta është se Irani nuk paraqet kërcënim për Izraelin e as nuk po e kërcënon Izraelin. Kërcënimet e Iranit janë kundër arabëve.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/ekvvZ2kY5YA” frameborder=”0″ allowfullscreen]
- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit