13.3 C
Pristina
Sunday, February 25, 2024

DHJETË RREGULLA TË ARTA – SI TË SILLEMI GJATË SPROVAVE?!

Më të lexuarat

DHJETË RREGULLA SI TË SILLEMI GJATË SPROVAVE

1. Nuk je i vetmi (që je sprovuar).

2. Allahu i përcakton gjërat me urtësi.

3. Ai që e sjell dobinë dhe e pengon dëmin është Allahu, andaj mos u lidh me dikë veç Tij!

4. Ajo që të ka goditur, nuk do të mund të të mos godiste, ndërsa ajo që nuk të ka goditur, nuk do të mund të të godiste!

5. Njihe realitetin e kësaj bote; ke për të qenë rehat!

6. Ki mendim të mirë për Zotin tënd!

7. Zgjedhja që bën Allahun për ty është më e mirë sesa zgjedhja që bën ti për veten.

8. Sa herë që shtohet sprova, shpëtimi është afër.

9. Mos mendo se si ta gjesh shpëtimin, ngase Allahu kur të dëshirojë diçka, i përgatit shkaqet për të, në atë formë që nuk ta merr mendja!

10. Lutju Atij që i ka në dorën e Tij çelësat e shpëtimit!

Dr. Omer Mukbili
Përktheu: Burim Koçinaj
https://t.me/hoxheburimkocinaj

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit