21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024

Dëshmia e një të shpëtuari nga ferri i sistemit kamatar!

Më të lexuarat

Uilliam Lancaster, Këshilltar i Përgjithshëm i ndërmarrjeve inovative, Melburn, Australi, deklaroi:

“Unë, për shumë dekada kam qenë pjesë e sistemit perëndimor të financave, dhe me kalimin e viteve jam bërë gjithnjë e më i vetëdijshëm për lakminë dhe korrupsionin që ekziston brenda tij. Për shumë vite kam menduar për dëmin që ka bërë kjo lakmi dhe ky korrupsion në jetën e miliona njerëzve të pafajshëm.

Tani kam filluar të edukohem në bazat e Financave Islame dhe jam mjaft i ngazëllyer që një ditë të bëhem pjesë e sistemit financiar islam, i cili vendos të mirën e shumicës mbi lakminë dhe interesat vetjake të pakicës, ashtu siç financat perëndimore kanë dëshmuar të bëjnë.

Unë besoj me vendosmëri se nëse sistemi bankar perëndimor do të funksiononte sipas udhëzimeve etike të Financave Islame, atëherë kurrë nuk do të kishte krizë financiare globale.

Unë nuk jam person religjioni, por, besoj fuqimisht në rezultatet etike, ashtu siç më thoshte xhaxhai im i ndjerë Berti, pak kohë para se të vdiste: “Uilliam, çfarëdo që të bësh në jetë, thjesht, bëj mirë, thjesht, bëj mirë.” Unë besoj se tani kam zbuluar një rrugë që do ta bënte krenar xhaxhain tim Bertin.”

Nga hoxhë Rijad Misini

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit