18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomi Islame

Inflacioni dhe ndryshimet valutore

  Rezoluta nr.: 231 (2/24) Lidhur me inflacionin dhe ndryshimet valutore Këshilli i Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut Islam i dalë nga Organizata e Bashkëpunimit Islam, në sesionin...

Ari industrial, ambicia e madhe turke….

Turqia synon të rrisë prodhimin e saj të elementeve të “tokës së rrallë” dhe të renditet ndër pesë prodhuesit kryesorë në botë, tha ministri...

Natyra juridike e borxhit sipas të drejtës islame

Hyrje Borxhi-huaja është prej çështjeve të njohura në mesin e njerëzve dhe se nëtë drejtën islame përveç që është vepër e lejuar, ajo konsiderohet si...

Kontrata e sigurimit sipas jurisprudencës islame (1)

Shkruan: Prof. Jusuf ZIMERI Hyrje Sistemi i sigurimeve në kohën bashkëkohore është shtrirë në të gjitha poret e jetës dhe është bërë pjesë përbërëse e jetës...

Problemi ekonomik dhe trajtimi i tij nga këndvështrimi islam – (4)

Muhamed Abdullah el-Shebani Në artikullin e kaluar kemi dis kutuar çështjen e shpërndar jes së faktorëve të prodhimit. Saktësisht, faktorin punë du ke marrë parasysh...

Problemi ekonomik dhe trajtimi i tij nga këndvështrimi islam – (3)

Në dy artikujt e mëparshëm kemi diskutuar lidhjet e shpërndarjes me dy faktorët e prodhimit; faktorin punë e burimet natyrore dhe ndikimin e tyre...

Problemi ekonomik dhe trajtimi i tij nga këndvështrimi islam – (2)

Në artikullin e mëparshëm kemi diskutuar një aspekt se si trajton Islami një pjesë të problemit ekonomik, që është rrallësia e burimeve. Ndërkaq, në...

Problemi ekonomik dhe trajtimi i tij nga këndvështrimi islam – (1)

Problemi ekonomik paraqet boshtin e interesimit nga ekspertët ekonomikë, si dhe është boshti i interesimit të shteteve gjatë trajtimit të çështjeve të tyre ekonomike.Problemi...

Erdogan: Rritet tregu global për ushqimin hallall, turizmin dhe financat

Presidenti i Türkiyes, Recep Tayyip Erdoğan deklaroi se tregu botëror i produkteve dhe shërbimeve hallall, i përgatitur në përputhje me udhëzimet muslimane, është rritur...

A është e lejuar në Islam të studiohet dega e ekonomisë me kusht që pasi të mbaroj mos të punoj në bankë por në...

Pyetje: Selam alejkum! A është e lejuar në Islam të studiohet dega e ekonomisë me kusht që pasi të mbaroj mos të punoj në bankë por...

Të fundit