BMW, shitje rekord

0
51

Tre muajt e parë të vitit 2012 kanë rezultuar me fitime të mëdha për kompaninë automobilistike gjermane, “BMW”. Gjatë kësaj periudhë, për herë të parë në histori u shitën më shumë makina në Kinë se sa në SHBA.

Mësohet se brenda 3 muajve janë shitur 425 528 mijë automjete, një rritje prej 11,2% nga një vit më parë, ndërsa “Rolls-Royce” dhe “Mini”, pjesë e kompanisë, gjithashtu raportuan për shitje rekord. Nga totali, mbi 80 mijë automjete u shitën vetëm në Kinë, për një rritje prej 37% në krahasim me një vit më parë.

”Grupi i BMW është i lumtur të lajmërojë se ka regjistruar një rritje të rëndësishme në fitimet e tij, pasi përjetoi tremujorin më të suksesshëm në histori”, deklaroi drejtori i përgjithshëm, Ian Robertson.