34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024

Administrata financiare – Ekonomia Islame

Më të lexuarat

Menaxhimi financiar është disiplina që merret me menaxhimin e burimeve financiare të një kompanie, duke i kushtuar vëmendje përfitimit dhe likuiditetit të saj.

Menaxhimi financiar, në fakt, ka një fushëveprimi shumë të gjerë brenda kompanisë. Kështu, ai është përgjegjës për lëvizjet kryesore të kompanisë. Ajo është përgjegjëse për organizimin, planifikimin, drejtimin dhe kontrollin e burimeve financiare që i përkasin kompanisë.

Në mënyrë që të prekë këtë, të gjitha vendimet për investime, financimin, si dhe vendimet për shpërndarjen e dividentëve. Prandaj, roli që menaxhimi financiar luan brenda kompanisë rezulton të jetë thelbësor. Qëndrueshmëria në kohë e çdo organizate biznesi varet nga kjo.

Sa më sipër është shumë e kuptueshme, pasi burimi i parave është një burim kyç brenda çdo kompanie. Shkurtimisht, le të kemi parasysh se financa dhe administrata financiare ndajnë funksione dhe objektiva. Dhe se elementet e menaxhimit financiar i përkasin degës së financës./definebusinessterms/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit