5.7 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Financa

Paniku në sektorin financiar: era recesion!

Rënia e Silicon Valley Bank shkaktoi një panik të vërtetë në sektorin financiar dhe lajmet nga Evropa për rënien e madhe të Credit Suisse...

Aksionet e papaguara – Ekonomia Islame

Aksionet në qarkullim janë ato aksione të zakonshme që një shoqëri ka emetuar, minus ato që janë riblerë prej saj. Domethënë do të jenë ato aksione që...

Pesë tendenca financiare që morën fund në vitin 2022

Surprizat më të këqija të tregjeve financiare shpesh ndodhin kur diçka që merret si e mirëqenë, papritur vihet në pikëpyetje, qoftë rritja e çmimeve...

Vazhdon rritja e çmimeve në Kosovë, inflacioni 12.1%

Çmimet në Kosovë janë rritur edhe në muajin janar, krahasuar me muajin dhjetor të vitit që shkoj. Inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar...

GDP e Turqisë pritet të shënojë humbje deri në 1% si pasojë e tërmetit

Efektet e mundshme ekonomike të tërmetit në Turqi mund të rezultojnë në një humbje deri në 1 për qind të produktit të brendshëm bruto...

Gama e pagave – Ekonomia Islame

Gama e pagave është koeficienti midis pagës më të lartë dhe më të ulët të paguar nga një kompani. Edhe pse mund të analizohet...

Lirë

Të ulësh do të thotë të ulësh ose ul çmimin e diçkaje në veçanti. Ky term shërben për të treguar se një produkt ose shërbim...

Anarkia dhe kaosi te çmimet në këtë fillimvit, njësoj si më 2022

Anarki dhe kaos po mbretëron edhe këtyre ditëve në fushën e çmimeve. Tregtarët e pandërgjegjshëm dhe të papërgjegjshëm të Kosovës, po ngarendin të shftytëzojnë...

Qeveria prezanton pagat bruto për secilin sektor – rritje nga 30% deri 90% për disa kategori

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka publikuar nivelin e ri të pagave që do t’i marrin punëtorët që paguhen nga shteti. Sipas të dhënave të...

Ligji i Huadhënies dhe Qiradhënies, një faktor kyç në humbjen e Rajhut të Tretë

Përtej fatkeqësisë njerëzore të fushave të betejës dhe bombardimeve, ekonomia, furnizimi me burime dhe menaxhimi i tyre, janë një faktor kyç për të mbizotëruar...

Latest news