-6.2 C
Pristina
Thursday, February 9, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Artikuj

Dija dhe konformizmi fetar – Ekonomia Islame

Rezart Beka   Imam al-Sanusi (koment: Seid Feuda)   Shaykh Saʿid Foudah, A Refined Explanation of the Sanusi Creed: The Foundational Proofs (Sunni Publications, 2018), 55-61.   Teksti   Çfarë është e...

Gjetja e të vërtetës në epokën e lajmeve të rreme: Kompetenca në informacion në dritën e Islamit

Justin Parrot   Hyrje   Karakteristika më përkufizuese e epokës sonë është mbizotërimi i të gjitha llojeve dhe burimeve të informacionit. Kompjuterët, telefonat smart, mediat sociale, dhe, sigurisht, interneti...

Dinjiteti njerëzor në Islam – Ekonomia Islame

Rezart Beka   Mohammad Hashim Kamali   Ky artikull eksploron çështjen e dinjitetit njerëzor përmes një leximi të Kuranit dhe haditheve (thënieve të profetit Muhamed), dy burimet autoritative...

Tre vjet Brexit: më mirë për Britaninë apo më keq?

Efektet e Brexit përfshijnë gjithçka nga investimet e biznesit deri te aftësia e kompanive për të punësuar punëtorë, njoftoi Bloomberg me rastin e tre...

Dritëhijet e sekularizmit dhe mendimi modern mysliman

Përktheu: Rezart Beka Ovamir Anjum Burimi: Ovamir Anjum, “From the Sacred Canopy to the Haunted Vault: Understanding Secularism from within Islam”, American Journal of Islamic Social Sciences, vol....

Pasi e plaçkitën popullin, hajdutët e “Rilindjes” e vjedhin njëri-tjetrin

KIM MEHMETI Mediat e Shqipërisë raportojnë për pastruesen që zonjës së shtëpisë ku ka shërbyer i ka vjedhur me qindra mijë euro. Ndërkohë del se e dëmtuar...

Konspiracionizmi si surrogat i Zotit

 Rezart Beka Konspiracionizmi është një fenomen modern. Ai bën pjesë në arealin e ideologjive, kulteve, apo teorive që lindën dhe dolën në pah si zëvendësuese...

Pluralizmi Islam dhe globalizmi – Ekonomia Islame

Përktheu: Rezart Beka Tim Winter (Abdal Hakim Murad) Burimi: Abdal Hakim Murad, The Qur’anic Truth and the Meaning of ‘Dhimma’ (Dubai: Kalam Research and Media, 2010), 11-18. Mbrojtja e...

Ligji i Huadhënies dhe Qiradhënies, një faktor kyç në humbjen e Rajhut të Tretë

Përtej fatkeqësisë njerëzore të fushave të betejës dhe bombardimeve, ekonomia, furnizimi me burime dhe menaxhimi i tyre, janë një faktor kyç për të mbizotëruar...

7 P-të e marketingut – Ekonomia Islame

Kur flasim për 7 P-të e marketingut nënkuptojmë variablat që i janë shtuar përzierjes tradicionale të marketingut . Përzierja tradicionale përfshin produktin, çmimin, promovimin dhe vendin. 4...

Latest news