4.8 C
Pristina
Wednesday, December 6, 2023

A është i vlefshëm abdesi, nëse merret në banjo ku është edhe tualeti?

Më të lexuarat

PYETJE: Salam alejkum!

A është i vlefshëm abdesi nëse merret në banjo që është pjesë e tualetit?

PËRGJIGJE: Alejkum selam!

Abdesi i tillë është i rregullt. Shumica e banesave dhe shtëpive në qytete dhe vendbanime moderne kanë një zgjidhje të tillë. Ndoshta do të ishte më mirë nëse këto hapësira do të ndaheshin, por në shumicën e rasteve nuk është e mundur.

Nga ana tjetër, banjot dhe tualetet e sotëm janë pak a shumë të rregulluar dhe pastër, ashtu që mundësia e arritjes së papastërtisë në trup apo në rroba është pothuajse minimale.

Farzet e abdesit janë të lidhura me veprime, jo me fjalë, përkatësisht, me lexim, kështu që abdesi është i rregullt edhe nëse nuk lexohet asgjë nga ajo që u përket mustehabeve të abdesit.

rijaset.ba;

Përkthim: Miftar Ajdini

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit