30.8 C
Pristina
E martë, 3 Gusht, 2021

35 porosi edukative se si duhet të sillemi me prindërit tanë

Më të lexuarat

1.Mbylle telefonin kur je pranë tyre.
2.Ndëgjoj me vëmendje bisedat e tyre.
3.Pranoe mendimin e tyre.
4.Ndërveprimi me bisedat e tyre.
5.Shikoj ata drejtëpërdrejtë.
6.Lavdrimi i vazhdueshëm i tyre.
7.Shoqëroj ata në informatat e gëzueshme.
8.Mos ua kumto atyre lajmet e këqija.
9.Lavdërimi i shokëve të tyre dhe atyre që ata i dojnë.
10.Përkujtimi i vazhdueshëm i të arriturave të tyre.
11.Kyqu në biseda të tyre edhe nëse përsëriten ato nga ta.
12.Mos ua përkujto kujtimet jo të mira nga e kaluara e tyre.
13.Shmangu nga bisedat anësore-të padobishme në prezenc të tyre.
14.Ulu me respekt pranë tyre.
15.Mos përçmo dhe mos nënvlerso mendimet e tyre.
16.Mos ndërprerja e bisedës, apo rrëfimit të tyre.
17.Respektimi i moshës së tyre dhe mos i shqetësoni me nipërit e mbesat.
18.Mos i qortoni nipèrit në prezenc të tyre.
19.Pranimi i të gjitha këshillave dhe sygjerimeve nga ata.
20.Atyre u akon sovraniteti kur jeni me ta.
21.Mos ngritja e zërit ndaj tyre.
22.Mos ecja prara tyre.
23.Mos fillimi i ushqimit para tyre.
24.Mos i mbyll syt kur je me ta.
25.Të krenohemi gjithnjë me ta.
26.Mos shtrirja e këmbëve pran tyre.
27.Të mos i nxisini ata në fyerje.
28.Të luteni për ta çdo herë.
29.Të mos e shprehni pran tyre lodhjen apo revolten.
30.Të mos qeshni me ndonjë gabim të tyre.
31.Shërbimi i tyre para se ata të kërkojnë.
32.Vizita e tyre e vazhdueshme dhe mos revoltimi me ta.
33.Përzgjidhja e fjalēve më të mira gjat bisedës me ta.
34.Thirrja e tyre përmes emrave më të bukur të tyre.
35.Tu epet atyre përparsi para çdo gjëje dhe para çdo kujt.
-Ata dy janë tjesarë mbi tokë,dyshohet të vorrosen nën te.
Margaritarë secili më i mirë se tjetri.

Lutuni për atë që i ka përpilu dhe përkthyesin e tyre.
Allahu na bëftë prej atyre që shumë i respektojnë prindrit e tyre dhe sillen mirë me ata.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit