U burgos nga muslimanët, Sophie(Maryam) Petronin i shkruan Macronit: pse e pranova Islamin, pse duhet ta pranoni dhe ju!

0
389

Maryam Petronin, gruaja franceze me mision humanitar në Mali, e cila shpalli kalimin në Islam sapo zbriti në Paris, i ka përcjellë një letër publike presidentit Macron, njeriun që e la “pa gojë”, që, ndërsa e priste në areoport, i tha se ajo ishte Merjemi, pasi ishte bërë muslimane. E kjo, duke qenë e burgosur nga muslimanët në Mali. E më tej akoma, shpallur këtë sapo Macron kishte shpallur nga ana e tij projektin provokues të reformimit të Islamit në Francë.

Në letër, Maryam Petronin, sqaron përsenë e pranimit të Islamit dhe në fund fton dhe vetë Macronin që ta hedh një hap të tillë: të bëhet musliman.

Macron, paqja qoftë mbi të që ndjek udhëzimin Islam!

Mësova se ishe i habitur se si unë, Sophie Petronin, një katolike franceze e racës së bardhë, u kthye në Islam, pas 75 viteve e krishterë dhe gjatë 4 viteve të robërimit midis muslimanëve!

Më lejoni të thjeshtoj gjërat për ju:

Zoti Macron! Po, unë isha një rob i muslimanëve. Sidoqoftë, ata kurrë nuk abuzuan dhe e gjithë marrëdhënia e tyre me mua ishte e mbushur me respekt. Ata më siguruan ushqim dhe pije, madje, megjithë mungesën e burimeve, më dhanë një avantazh ndaj tyre, duke respektuar privatësinë time deri në fund. Askush nuk më ka ekspozuar kurrë ndaj ngacmimeve verbale ose fizike, as ofenduar fenë time, as Jezusin dhe as Marinë, paqja qoftë me ta, siç bëni ju me Profetin Muhamed, paqja dhe bekimi qofshin me të. Ata nuk më imponuan Islamin, por unë pashë në sjelljen e tyre se këta janë njerëz që pastrohen me ujë, i luten Zotit në pesë lutje ditore dhe agjërojnë muajin e Ramazanit.

Zoti Macron! Po, muslimanët në Mali janë të varfër, vendi i tyre është i varfër. Ata nuk kanë Kullën Eiffel dhe nuk dinë për parfumet tona franceze, por ato janë më të pastër se ne, si në trupat e tyre ashtu edhe në zemrat e tyre. Po, ata nuk kanë makina luksoze dhe nuk jetojnë në kulla të larta, por ambiciet e tyre janë mbi re, dhe besimi i tyre është më i fortë se malet.

Zoti Macron! A keni dëgjuar ndonjëherë në jetën tuaj Kur’anin, të cilin ata e kumtojnë qartë, në lutjet e tyre, në mëngjes dhe në mbrëmje? Sa i bukur është recitimi! Edhe nëse nuk i kuptoni se çfarë thonë ata, zemra juaj do të dridhet ndërsa i dëgjoni duke thënë fjalët e Zotit që ata i kanë mësuar përmendësh! Kur nënndërgjegjeshëm ndjeni dhe kuptoni se ky nuk është fjalim njerëzor, por një melodi qiellore që zbret nga Parajsa, ju keni një dëshirë të shfrenuar të dini kuptimin e asaj që ata po thonë, në mëngjes dhe në mbrëmje, në himnet e tyre qiellore!

Zoti Macron! A keni ulur ndonjëherë në jetën tuaj fytyrën për hir të Zotit dhe e keni bërë ballin tuaj të prekë tokën ndërsa i pëshpëritni Zotit për shqetësimet tuaja dhe e falënderoni atë për bekimet e Tij, siç bëjnë ata? A e keni ndjerë ndonjëherë afërsinë e Zotit me ju dhe afërsinë tuaj me Të?

Zoti Macron! Gratë e tyre janë të zeza si thëngjilli, por zemrat e tyre janë të bardha si qumështi. Ata veshin rroba të thjeshta, por në sytë e njerëzve të tyre ato janë më të bukurat në botë. Ata nuk përzihen me burra të huaj, as nuk përzihen me ta dhe nuk sjellin burra të huaj në shtëpitë e tyre, në mungesë të bashkëshortëve. Ata nuk dehen, nuk luajnë bixhoz dhe nuk bëjnë kurvëri!

Zoti Macron! Muslimanët atje besojnë në të gjithë të dërguarit e Zotit, madje edhe të dërguarin e Zotit – Jezusin të cilin ata e duan më shumë se ne, si dhe nënën e tij Marinë (Maryam) emrin e së cilës e mora për vete për shkak të dashurisë dhe respektit të tyre të madh për të dhe statusin e saj.

Zoti Macron! Ju mund të më pyesni, “Si e duan ata Krishtin më shumë se ne?” Unë do t’ju përgjigjem: Po, ata e duan Krishtin më shumë se ne, sepse vendi ynë ka derdhur gjakun e njerëzve të pafajshëm në emër të Krishtit, shkatërruar tokat e tyre dhe plaçkitur pasuritë e tyre. Ne përvetësojmë pasuritë e vendeve muslimane, dhe në mënyra të ndryshme, u imponojmë projekte komerciale jo-zhvillimore, përhapim trazira midis tyre dhe më pas u shesim armë për të vrarë njëri-tjetrin. E më pas, ne ende i trajtojmë ata si terroristë, edhe pse ata janë të vetëdijshëm që ne në të vërtetë jemi terroristë, jo ata! Sidoqoftë, përkundër kësaj, ata u sollën mua dhe pengje të tjerë me moralin e Krishtit që e kemi mësuar në kisha, por në të vërtetë nuk e zbatojmë atë!

Zoti Macron! Në fund të fundit … Unë nuk doja ta shpallja Islamin tim në Mali, në mënyrë që të mos thuhej se isha kthyer në Islam nën shpatë. Vendosa të shpall Islamin tim kur isha në tokën franceze për t’u përcjellë mesazhin e Islamit miliona francezëve dhe evropianëve; njësoj për tërësinë e saj të krishterë dhe ateiste!

Zoti Macron! Kjo fe, Islami kundër të cilit po luftoni, ditë e natë, më trandi zemrën dhe më mbushi mendjen. Nuk u ktheva ta shoh Francën në shkëlqimin dhe bukurinë e saj, më e bukur se Mali i varfër dhe i përulur. Për më tepër, vendosa të kthehem përsëri tek ajo, por pasi ftova familjen dhe të dashurit e mi në Islam, sepse dua që ata të shijojnë ëmbëlsinë e asaj që unë provova duke adhuruar Zotin e vërtet, atë të Gjithëmëshirshmin, përveç të cilit nuk ka zot tjetër, duke i dëshiruar mirësinë e kësaj bote dhe botës tjetër që na pret.

Unë ju ftoj në Islam, në këtë fe të madhe që ka qenë mesazhi i të gjithë të dërguarve dhe profetëve që nga koha e Adamit, përmes Jezu Krishtit dhe duke përfunduar me kampionin e të gjithë njerëzve, Profetin e të gjithë njerëzimit, Muhamedin, bekimet qofshin mbi të. /tesheshi.com/