TURQIA VIHET NË VEPRIM NDAJ MASAKRAVE NË BIRMANI

0
33

Rriten reagimet ndaj masakrave kundër myslimanëve Arakan në Birmani (Mjanmar).

Edhe Gjysëmhëna e Kuqe turke është vënë në veprim për të ndihmuar myslimanët që janë nën mizëri në këtë vend.

Kryetari i Gjysëmhënës së Kuqe turke, Ahmet Lytfi Akar që mori pjesë në emisionin e TRT Haber-it, tha se kanë në plan të shkojnë në Birmani brenda muajit të Ramazanit.

Akar tha: “Tani përjetohen masakrat ndaj myslimanëve të Birmanisë. Kryeministri ynë mundohet të tërheqë vëmendjen në këtë drejtim. Edhe ne jemi bashkuar e iniciativat e shoqërisë civile dhe e deklaruam këtë me një komunikatë për shtyp. Ne jemi në kontakt me Kryqin e Kuq të Birmanisë dhe Gjysëmhënën e Kuqe të Bangladeshit”.kohaislame