Të kërkuarit nga Interpoli!

0
49

Gjashtëdhjetë persona, të cilët një mënyrë ose në një tjetër kanë të bëjnë me Kosovën, janë në listën e të kërkuarve nga Interpoli.

Në mesin e personave të kërkuar nga Interpoli janë është i dyshuari për vrasjen e Enver Zymberit, por edhe të tjerë, siç janë: Leme Xhema, Enver Sekiraça dhe Yusuf Sonmez.

Për shkak se institucionet e Kosovës nuk është anëtare e Interpolit, ajo nuk mund të dorëzoj kërkesa për futjen ose heqjen nga lista e të kërkuarve nga Interpoli. Madje një gjë të tillë nuk mund ta bëjë as EULEX-i.

Të gjitha kërkesat duhet të shkojnë përmes UNMIK-ut, i cili mision ka një zyre të veçantë për trajtimin e këtyre rasteve.

/Dukagjini/.kohaislame