28.7 C
Pristina
E premte, 30 Korrik, 2021

Tatuazhi dhe dëmet fizike

Më të lexuarat

Islami ka ndaluar tatuazhet ndërsa i Dërguari i Allahut, paqja dhe mëshira e Zotit qoftë mbi të, i ka mallkuar ata që veprojnë një gjë të tillë. Ndërkohë që shkencërisht është vërtetuar se tatuazhi shkakton kancer.

Shkencëtarët sot paralajmërojnë nga rreziqet e tatuazhit ngase ai mund të shkaktojë kancerin dhe sëmundjet tjera, për faktin se materialet që injektohen në lëkurë shumica e tyre përmbajnë substanca të dëmshme toksike që dëmtojnë seriozisht qelizat. I Lartësuar qoftë Allahu! Profeti, lavdërimi dhe paqja e Zotit qoftë mbi të, ka paralajmëruar rrezikun e tatuazhit duke thënë: “Allahu i ka mallkuar ata që bëjnë tatuazhe dhe ata që u bëhet.” (Shënon Buhariu, 4886). Të vërtetën e ka thënë i Dërguari i Allahut!

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit