26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Shkolla Islame

METODAT E PËRFORCIMIT TË VËLLEZËRISË

1. Nëse një vëlla e do vëllain e tij musliman, le t'ia tregojë atij se e do për hir të Allahut.2. Duhet t'i kryejë...

DEDIKUAR TË PËRMALLUARVE DHE TË DASHURUARVE (3)

Më pëlqeu përgjigja e një njeriut të urtë kur u pyet se: Çfarë është e rëndë dhe çfarë është e ashpër?!U përgjigj: E rëndë...

Fetva nr. 3

Pyetje: I nderuari Hoxhë!Disa njerëz e trajtojnë selefizmin sikurse të gjitha xhematet dhe lëvizjet tjera të cila janë prezente sot në fushën e davetit.Andaj...

NUK ËSHTË I TURPSHËM POR ËSHTË BURRË!

Një i ri i bashkon gjunjët e tij që mos e prek pa qëllim vajzën e cila është e ulur në anën tjetër të...

NËNË KËTË VAJZË E DUA PËR GRUA!

Djali kërkonte nuse të martohet, dhe i thotë nënës së vet të shkon te filan shtëpia, sepse atje ishte një vajzë që e donë...

Besimi në Kaderin e Allahut – 2

Ashtu siç e sqaruam, besimi në kader nuk e përjashton mundësinë që njeriu të ketë dëshirë në punët e tija, të cilat ai ka...

MOS U ANKO!!

I verbëri shpreson ta sheh botën. I shurdhëri shpreson t'i dëgjon zërat.I palëvizshmi shpreson të ecën. Memeci shpreson t'i thotë disa fjalë.Kurse,...

Mësime nga ndodhia e Israsë dhe Mi’raxhit

Muhamedi alejhi selam ishte pejgamberi i fundit nga e gjithë hallka e pejgambereve të Allahut. Pas ti nuk ka më pejgamber dhe pas Kuranit...

Tre dëshmitarët okularë

Falënderimet dhe lavdërimet janë për Allahun, Zotin e gjithë botëve. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin, për familjen dhe për shokët e tij...

TRI PERIUDHAT E JETËS QË TË BËJNË TË QESHËSH!

Tri periudha të jetës të bëjnë të qeshësh:1. Periudha e rinisë: E posedon kohën + fuqinë, mirëpo, jo edhe pasurinë! 2. Periudha e...

Të fundit