14.8 C
Pristina
Saturday, March 25, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Shkolla Islame

SA I SHTRENJTË QË ËSHTË LOTI QË DEL NGA FRIKA E ALLAHUT!

Detet e dynjasë nuk e fikin një gacë nga zjarri i Xhehenemit, mirëpo një lot që del nga frika e Allahut të mbron nga...

Me çfarë ke kontribuuar për Islamin?

Falënderimi i takon Allahut të Lartësuar. Dëshmoj dhe deklaroj se nuk ka të adhuruar me të drejtë veç Allahut, i Vetëm dhe i Pashoq,...

MOS QAJ!!

Mos qaj nëse sprovohesh me sëmundje.. çdo minutë që vuan në të, pastrohesh nga gjynahet e tua!!Mos qaj nëse nga ti iku shoku më...

Mësimi 3 – Agjërimi vullnetarë (i shevalit)

Allahu i Lartësuar thotë:فَٱسْتَقِمْ كَمَآ أُمِرْتَ وَمَن تَابَ مَعَكَ“Prandaj qëndro i patundur në udhën e drejtë, ashtu siç je i urdhëruar. Ashtu le të...

DASHURIA IME PËR TY DO TË MBETET PËRGJITHMONË

Ishte një burrë i martuar me gruan e vet për dyzet vite me radhë, dhe për çdo vjet, në ditën e martesës së tyre,...

SMIRA NË KËNDVËSHTRIMIN KURANOR DHE PROFETIK

Falënderimet dhe lavdërimet i takojnë vetëm Allahut xhele ue ala.Atë e falënderojmë, prej Tij dhe vetëm prej Tij ndihmë dhe Falje kërkojmë.Përshëndetjet tona qofshin...

I ÇMENDUR ËSHTË AI QË MENDON SE NJERËZIT NUK FLASIN PËR TË

Imam Shafiu, Allahu e mëshiroftë, thotë: Kush mendon se do të shpëton nga fjalët e njerëzve, ai është i çmendur! Për Allahun thanë se...

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Fëmijët janë bukuria dhe shkëlqimi i kësaj bote, ndërsa ecja e tyre në rrugë të drejtë është dritë dhe kënaqësi e vërtet për sytë...

ISLAMI ËSHTË VEPËR E JO VETËM SE FJALË!

Imami dha selam dhe e përfundoi namazin e akshamit. Ishte imam në njërën nga xhamitë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Menjëherë pas namazit...

SI VEPRON ME TJERËT ASHTU VEPROHET EDHE ME TY !

Kjo është një këshillë e vërtetë që na e jep një fëmijë në moshën parashkollore! Një natë nga netët, nëna u ul me fëmijët...

Latest news