32.5 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Shkolla Islame

SMIRA NË KËNDVËSHTRIMIN KURANOR DHE PROFETIK

Falënderimet dhe lavdërimet i takojnë vetëm Allahut xhele ue ala.Atë e falënderojmë, prej Tij dhe vetëm prej Tij ndihmë dhe Falje kërkojmë.Përshëndetjet tona qofshin...

I ÇMENDUR ËSHTË AI QË MENDON SE NJERËZIT NUK FLASIN PËR TË

Imam Shafiu, Allahu e mëshiroftë, thotë: Kush mendon se do të shpëton nga fjalët e njerëzve, ai është i çmendur! Për Allahun thanë se...

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Fëmijët janë bukuria dhe shkëlqimi i kësaj bote, ndërsa ecja e tyre në rrugë të drejtë është dritë dhe kënaqësi e vërtet për sytë...

ISLAMI ËSHTË VEPËR E JO VETËM SE FJALË!

Imami dha selam dhe e përfundoi namazin e akshamit. Ishte imam në njërën nga xhamitë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Menjëherë pas namazit...

SI VEPRON ME TJERËT ASHTU VEPROHET EDHE ME TY !

Kjo është një këshillë e vërtetë që na e jep një fëmijë në moshën parashkollore! Një natë nga netët, nëna u ul me fëmijët...

GJENDJA E NJERËZVE PAS RAMAZANIT

O ju musliman, ishit në muajin e mirësisë dhe begatisë, agjëronit ditën, u faleshit natën dhe u afroheshit kah Zoti i juaj me adhurime...

ZEMRA LE TA SHOQËRON MENDJEN TËNDE!

Mos u bën ai person që e harroi zemrën e tij dhe jetoi me mendjen e tij, e kështu që të shndërrohesh në njeri...

SA E RESPEKTON TI NAMAZIN?!

Një ditë nga ditët, një njeri i ndershëm i cili banonte përballë xhamisë, e shprehu dëshirën ta gostit në dark çdo njeri që e...

GRUAJA MARTOHET PËR FE E JO PËR BUKURI!!

Një ditë prej ditëve, më erdhi përgjegjësi i një familjeje të ndershme që e pata njoftuar më herët, dhe ma shprehu dëshirën e vet...

TREGU I JETËS!!

Një ditë prej ditëve hyra në tregun e jetës dhe vërejta gjëra të çuditshme! Pash zemra që shiten dhe mendje që blihen! Gjeta ndjenja...

Të fundit