22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Namazi me xhemat

Besimi në zemrën e tij është zbehur – Çfarë duhet të bëjë ai?

Pyetja: Ne jetojmë në një vend mysliman arab, por nuk e ndjejmë shijen e besimit. Ne kemi pak njerëz të mirë që na kujtojnë Allahun....

A i lejohet një gruaje të blejë dhe të shesë gjatë namazit të xhumasë?

Pyetja: Cili është qëndrimi islam rreth gruas, në lidhje me blerjen dhe shitjen gjatë namazit të xhumasë? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Gruaja i lejohet të blejë dhe...

Kush duhet ta udhëheqë namazin?

Pyetja: Do të isha shumë mirënjohës nëse ju përgjigjeni pyetjeve të mia:Pyetja 1: A mund të më thoni se kush ka më shumë të drejtë...

Gratë që vëjnë parfum kur shkojnë në xhami

Pyetja: Ne kemi vërejtur në namazet e teravive se disa gra vinin në xhami me parfum që ka një aromë aq të fortë sa që...

Nëse një grua e fal drekën në ditën e xhuma, a duhet të falë edhe namazet e rregullta sunet të drekës?

Pyetja: Siç dihet, falja e namazit të gruas në shtëpinë e saj është më e mirë se falja e saj në xhami, e cila përfshin...

A është valid namazi i atij që rri ulur në namazin e teravive dhe pret që, kur imami të shkojë në ruku, tek atëherë...

Përgjigjja: Nuk është valid, sepse e ka lënë ruknin e kijamit, ndonëse ka pasur mundësi ta kryejë atë. Kijami bie për atë që s’ka pasur...

A lejohet të bëjmë dhikër gjatë hutbes së xhumasë?

Pyetja: A mundem të bëj dhikër me tespih gjersa e dëgjoj hutben e xhumasë? *** Përgjigjja: Jo, kjo kurrsesi nuk lejohet dhe është e ndaluar, gjithashtu do ta...

Të fundit